-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Primitivo Luccarelli
- 44,90 zł
- Primitivo Luccarelli - czerwone włoskie wino wytrawne. Rekomendowane do bogatych pierwszych dań oraz do czerwonych mięs, dziczyzny i średnio sezonowanych serów. Bardzo intensywny nos z suszoną śliwką, dojrzałą wiśnią oraz zaznaczonym akcentem rozmarynu i wanilii. W ustach soczyste, delikatne, dobrze ułożone, kuszące.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
TOP Orfeo Negroamaro
- 74,00 zł
- TOP Orfeo Negroamaro - czerwone, włoskie wino wytrawne. Doskonale wzbogaci nadziewane canneloni, lasagne, ragu. Polecane głównie do dań z wołowiny, jagnięciny i bogatych past w mięsnych sosach. Bukiet intensywny i złożony z aromatami dojrzałej wiśni, czarnej porzeczki i borówki, z pikantnymi nutami czarnego pieprzu, lukrecji i niuansami wanilii i czekolady. Smak pełny, gładki z przyjemnymi taninami, doskonale zrównoważony z dobrą…
-
- dodaj do zamówienia
- wina białe
Le Torre Pinot Grigio
- 56,00 zł
- Le Torre Pinot Grigio - białe, włoskie wino wytrawne. Idealne jako aperitif, sprawdzi się również jako 'vitello tonnato', czyli do zimnego bufetu, współgra z niezbyt ostrymi daniami kuchni azjatyckiej, sushi, owoców morza. Bukiet bogaty, intensywny z nutami owoców tropikalnych. W smaku soczyste, świeże, pełne, z przyjemnym mineralnymi akcentami.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Castel di Parano Old Vines Zinfandel
- 47,00 zł
- Castel di Parano Old Vines Zinfandel- czerwone, włoskie wino wytrawne. Idealnie pasuje do dobrze doprawionych dań na bazie czerwonych sosów, czerwonych mięs, dojrzewających serów o intensywnych smakach, grzybów leśnych, dziczyzny. Posiada intensywny bukiet czarnych owoców jagodowych, głównie czarnej porzeczki z nutami lukrecji i orzecha kokosowego. W smaku pełne, dobrze zbalansowane z aksamitnymi taninami i perfekcyjną kwasowością oraz trwałym finiszem z…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Passitivo Primitivo Appassimento Magnum
- 99,00 zł
- Passitivo Primitivo Appassimento Magnum - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH. Idealne w połączeniu kulinarnym w daniach na bazie dobrze przyprawionych sosów, daniach z grzybów, czerwonego mięsa, serów i wędlin. Bukiet to głównie przejrzałe aromaty owoców dżemu z czarnych jagód, czarnej wiśni i borówki, wyczuwalne są niuanse rodzynek i wanilii. Smak pełny, o świetnej strukturze, aksamitnych i gładkich garbnikach z…