-
- dodaj do zamówienia
- wina białe
The Founder Sauvignon Blanc
- 59,00 zł
- The Founder Sauvignon Blanc - białe, wytrawne wino z Nowej Zelandii. Idealne jako aperitif. Wyśmienicie skomponuje się z daniami z ryb i owocami morza. Znakomite z białym mięsem, drobiem, sałatkami i makaronem. Bukiet bogaty w aromaty dojrzałych owoców marakui, brzoskwini z nutą świeżych ziół. W smaku świeże i bardzo orzeźwiające z nutami agrestu, brzoskwiń i marakui. Wino orzeźwiające z przyjemnie…
-
- dodaj do zamówienia
- wina białe
Nau Mai Sauvignon Blanc
- 65,00 zł
- Nau Mai Sauvignon Blanc - białe, wytrawne wino z Nowej Zelandii. Doskonałe do owoców MORZA, RYB oraz sushi. Wyśmienicie skomponuje się z pikantnymi potrawami głównie z kuchni wegetariańskiej. Bukiet przenikliwy z tropikalnymi aromatami marakui, grejpfruta i liczi oraz typowymi nutami liści pomidora, pieprzu i świeżo skoszonej trawy. W ustach świetnie zbalansowane, świeże i miękkie. Wino bardzo przyjemne z zaznaczoną mineralnością.
-
- dodaj do zamówienia
- wina białe
Riesling Old Vines Tornischer Ritsch
- 89,00 zł
- Riesling Old Vines Tornischer Ritsch - białe, półsłodkie, niemieckie wino z doliny rzeki Mosel. ŚWIETNIE jako aperitif i z lżejszymi daniami z ryb i skorupiaków, najlepiej smakuje z azjatyckim akcentem. Aromat jest młody, owocowy z nutami jabłka, brzoskwini, cytrusów i minerałów. Smak posiada piękną kwasowość, która daje nuty gruszki, miodu, cytrusów i minerałów, oraz długi posmak.
-
- dodaj do zamówienia
- wina białe
Riesling Spatlese
- 66,00 zł
- Riesling Spatlese - białe, półsłodkie, niemieckie wino z doliny rzeki Mosel. ŚWIETNIE PASUJE DO OWOCÓW MORZA, małży, krewetek, krabów i RYB. Idealne będzie również do makaronów oraz miękkich serów. Sprawdzi się również w daniach pikantnych i kuchni azjatyckiej. Wino wyróżnia łagodny charakter i subtelny smak owocowy z nutami miodowymi. Ten Riesling z kategorii Spatlese czyli (późny zbiór), to wyjątkowe niemieckie…
-
- dodaj do zamówienia
- wina białe, wina różowe
Bougrier Rose d’Anjou
- 49,00 zł
- Bougrier Rose d’Anjou - różowe, półwytrawne, francuskie wino z doliny Loary. DOSKONALE SKOMPONUJE SIĘ Z daniami rybnymi, z drobiem, jagnięciną, sałatkami owocowymi, oraz jako dodatek do lekko pikantnego jedzeni. MOŻNA JE RÓWNIEŻ SPOŻYWAĆ SAMODZIELNIE JAKO APERITIF. W USTACH ŚWIEŻE Z AKCENTAMI CZERWONYCH OWOCÓW, TAKICH JAK TRUSKAWKA I MALINA. PALETA SMAKOWA JEST BARDZO ZRÓWNOWAŻONA, WSPIERANA PRZEZ PRZYJEMNY POSMAK, KTÓRY UTRZYMUJE ORZEŹWIAJĄCE…