• Chablis Grand Cru Les Preuses
      dodaj do zamówienia
      • Chablis Grand Cru Les Preuses

      • 351,00 
      • Chablis Grand Cru Les Preuses - BIAŁE, wytrawne WINO premium Z FRANCJI. Doskonale skomponuje się z owocami morza, skorupiakami i rybami, ale można je również spożywać samodzielnie jako aperitif. Dobrze komponuje się z delikatnymi daniami, takimi jak sushi, ostrygi, przegrzebki, czy wyrafinowany drób. Wyróżnia się złotym kolorem i krystalicznym blaskiem. Na nosie ujawnia subtelne aromaty owoców cytrusowych, białe kwiaty, minerały…
    • Chablis 1-er Cru Beauroy
      dodaj do zamówienia
      • Chablis 1-er Cru Beauroy

      • 181,00 
      • Chablis 1-er Cru Beauroy - BIAŁE, wytrawne WINO Z FRANCJI. IDEALNY TOWARZYSZ jako aperitif, do ryb, dań z białego mięsa z sosem śmietanowym i kaczki. W aromacie wyraźnie czuć nuty migdałów i krzemu, na tle których rozwijają się nuty zielonego jabłka, ananasa i białej brzoskwini. Nuty liści mokrych po deszczu, kwiatu pomarańczy, sera brie i drożdżowych wypieków działają jako dodatki.…
    • Chablis Dampt Tradition
      dodaj do zamówienia
      • Chablis Dampt Tradition

      • 126,00 
      • Chablis Dampt Tradition - BIAŁE, wytrawne WINO premium Z FRANCJI. IDEALNY TOWARZYSZ do DAŃ OPARTYCH NA RYBACH ORAZ OWOCACH MORZA, ZARÓWNO PIECZONYCH JAK I GRILLOWANYCH. DOSKONALE SKOMPONUJE SIĘ Z BIAŁYM MIĘSEM. Posiada nuty cytryny, kwiatów akacji i kremu migdałowego. Wraz z napowietrzaniem uwydatnia się mineralność oraz nuty marakui, róży i ananasa. W smaku rześkie z cytrusową kwasowością i długim finiszem.
    • Chateau Palmer
      dodaj do zamówienia
      • Chateau Palmer

      • 0,00 
      • Chateau Palmer - CZERWONE, WYTRAWNE WINO premium Z FRANCUSKIEGO REGIONU BORDEAUX. REKOMENDOWANE DO CZERWONYCH MIĘS, jagnięciny, Foie Gras, potraw z grzybami typu: risotto z borowikami lub truflami, risotto z chorizo. Świetnie skomponuje się również z daniami z ptactwa łownego i drobiem np. kurczak, kaczka, gęś. Jest kupażem szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot o intensywnym rubinowym kolorze. Zapach złożony i…
    • Alter Ego Palmer
      dodaj do zamówienia
      • Alter Ego Palmer

      • 774,00 
      • Alter Ego Palmer - CZERWONE, WYTRAWNE WINO premium Z FRANCUSKIEGO REGIONU BORDEAUX. REKOMENDOWANE DO CZERWONYCH MIĘS, jagnięciny, Foie Gras, potraw z grzybami typu: risotto z borowikami lub truflami, risotto z chorizo. Świetnie skomponuje się również z daniami z ptactwa łownego i drobiem np. kurczak, kaczka, gęś. Jest kupażem szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot o czerwonym błyszczącym kolorze z refleksami…
    • Gustave Lorenz Riesling Kanzlerberg
      dodaj do zamówienia
      • Gustave Lorenz Riesling Kanzlerberg

      • 218,00 
      • Gustave Lorentz Riesling Kanzlerberg - wyjątkowy francuski Riesling alzackiej klasy Grand Cru. Świetnie pasuje do owoców morza, ryby, a także do białego mięsa. Intensywny, skoncentrowany bukiet emanuje aromatami liczi, mirabelek i dojrzałych cytrusów z akcentami mineralnych nut okrzemkowych. Potężna struktura tego wina zwiastuje długi potencjał dojrzewania. Na podniebieniu dojrzałe owocowe tropikalne, które przechodzą w długi, satysfakcjonujący finisz.
    • Gustave Lorentz Riesling Reserve 1,5l
      dodaj do zamówienia
      • Gustave Lorentz Riesling Reserve 1,5l

      • 139,00 
      • Gustave Lorentz Riesling Reserve - białe francuskie wino wytrawne z regionu Alzacji. Doskonale pasuje do owoców morza, grillowanego drobiu czy dań rybnych. Posiada jasną, słomkową barwę i intensywny bukiet z wyczuwalnymi nutami cytrusów, gruszek, miodu lipowego i ziół. W smaku dominują soczyste jabłka, limonka i pomarańcze. Jest rześkie, o delikatnej kwasowości.
    • Gustave Lorentz Riesling Reserve
      dodaj do zamówienia
      • Gustave Lorentz Riesling Reserve

      • 73,00 
      • Gustave Lorentz Riesling Reserve - białe francuskie wino wytrawne z regionu Alzacji. Doskonale pasuje do owoców morza, grillowanego drobiu czy dań rybnych. Posiada jasną, słomkową barwę i intensywny bukiet z wyczuwalnymi nutami cytrusów, gruszek, miodu lipowego i ziół. W smaku dominują soczyste jabłka, limonka i pomarańcze. Jest rześkie, o delikatnej kwasowości.
    • Gustave Lorentz Fleurelle
      dodaj do zamówienia
      • Gustave Lorentz Fleurelle

      • 67,00 
      • Gustave Lorentz Fleurelle - białe francuskie wino półwytrawne. Idealne do lekkich dań z drobiu, cielęciny, ryb, A TAKŻE JAKO APERITIF. Stanowi doskonały dodatek do zielonych sałatek, do DAŃ WEGETARIAŃSKICH, oraz z pieczonymi szparagi z masłem. Posiada jasną, słomkową barwę oraz mocno owocowy aromat. W zapachu czuć wyraźne nuty tropikalnych owoców, gruszek, miodu lipowego oraz dodatek ziół i kwiatów. W smaku…
    • Baglio Onuri Nerello Mascalese
      dodaj do zamówienia
      • Baglio Onuri Nerello Mascalese

      • 63,00 
      • Baglio Onuri Nerello Mascalese - czerwone, wytrawne wino z Włoch. Bardzo dobrze komponuje się z wieprzowiną, kurczakiem, indykiem. Z włoskim makaronem, pizzą, a także z tapas i przystawkami. Posiada wspaniałe, zachęcające aromaty jagód i wiśni. Smak pikantny pełny, średnio garbnikowy. Całość tworzy zrównoważone wino o długim, intensywnym finiszu.
    • Donnaluce
      dodaj do zamówienia
      • Donnaluce

      • 104,00 
      • Donnaluce - białe wytrawne wino z Włoch. Idealne SPRAWDZI SIĘ JAKO APERITIF i do przekąsek. REWELACYJNIE PASUJE DO DAŃ KUCHNI ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ, OWOCÓW MORZA I do dań z włoskim makaronem. W nosie intensywne i aromatyczne z nutami agrestu, moreli i brzoskwini, liczi, mandarynki, kwiatów, miodu i migdałów. W ustach miękkie i urzekające, dobrze wsparte świeżością i długim finiszem.
    • Epos Frascati Superiore Riserva
      dodaj do zamówienia
      • Epos Frascati Superiore Riserva

      • 73,00 
      • Epos Frascati Superiore Riserva - białe wytrawne wino z Włoch. Idealne do pieczonej ryby i białego mięsa. Rewelacyjnie pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej, owoców morza oraz dań wegetariańskich. Wspaniały kupaż autochtonicznych odmian: Malvasia di Candia i Malvasia del Lazio z niewielką domieszką Trebbiano. Przed butelkowaniem dojrzewało na osadzie z drożdży w kadziach ze stali nierdzewnej oraz w drewnianych beczkach. Uwodzi…