-
- dodaj do zamówienia
- do 40 zł, piwa kraftowe, Polska
Maryensztadt The Roots Session West Coast IPA 0,5l
- 10,60 zł
- Maryensztadt The Roots to nowa seria piw, w której wracamy do klasyki IPA. Jako pierwsze z serii prezentujemy West Coast IPA, idealne dla miłośników solidnej goryczki. Wytrawne w smaku, w aromacie pierwsze skrzypce grają nuty cytrusowe, żywiczne i owoców tropikalnych, pochodzące od amerykańskich odmian.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Capotondo Chainti Classico
- 88,00 zł
- Capotondo Chainti Classico - czerwone, wytrawne włoskie wino z Toskanii. Jest to wino powszechnie pijane, doskonale uzupełni dania typu: lasagne, potrawy z grzybami i kiełbasą, pieczone czerwone mięsa. Pasuje do przekąsek typu wędlin i średnio dojrzewających serów. W bukiecie przeważają zapachy dojrzałych czerwonych owoców - jagód, borówek, wiśni i śliwek ze szczyptą nut przyprawowych. Smak dobrze zbudowany, z właściwą dla…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Lodolaio Chainti Riserva
- 147,00 zł
- Lodolaio Chainti Riserva - czerwone, wytrawne włoskie wino z Toskanii. Idealnie pasuje do grillowanego czerwonego mięsa, steków, kotletów jagnięcych, makaronów, pieczonych serów. Bukiet świeży, złożony z intensywnych nut ciemnych owoców: wiśni, jagód, jeżyn oraz malin. Wyczuwalne nuty przypraw takich jak: lukrecja, goździki, cynamon, pieprz i ciemnej czekolady z waniliowym finiszem. W smaku ciepłe i otaczające eleganckimi taninami. Wino bardzo eleganckie…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Cappucino Pinotage
- 67,00 zł
- Cappucino Pinotage - czerwone, wytrawne wino pochodzące z RPA, z południowej części Afryki. Idealnie łączyć się będzie z mięsami pieczonymi oraz grillowanymi, a także z wędzonymi wędlinami. Ze względu na charakterystyczne dymne akcenty, sprawdzi się każdy rodzaj mięsa czyli: dziczyzna, jagnięcina, drób, wołowina, wieprzowina. Dobrym połączeniem będą dania z curry, z kuchni meksykańskiej, indyjskiej, kubańskiej. Świetnie skomponuje się z potrawami…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Lu’Li Appassite Masca Del Tacco
- 63,00 zł
- Lu’Li Appassite Masca Del Tacco - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH, wykonane przy użyciu starożytnej techniki rolniczej, prawdopodobnie urodzonej przed pierwszym winiarstwem i uprawą winorośli. Idealnie sprawdzi do dań mięsnych: steków wołowych, żeberek wieprzowych. Doskonale skomponuje się z daniami orientalnymi. Świetne z daniami z włoskim makaronem z sosem mięsnym i mocnym dojrzałym serem. Wino to posiada miękkie taniny, nuty…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Masca del Tacco Susumaniello
- 77,00 zł
- Masca del Tacco Susumaniello - czerwone wytrawne włoskie wino. Idealnie sprawdzi do dań mięsnych: steków wołowych, żeberek wieprzowych. Doskonale skomponuje się z daniami orientalnymi. Świetne z daniami z włoskim makaronem i mocnym dojrzałym serem. Smak soczysty, pełny, łączą dojrzałe nuty jagodowe i wyraźne smaki dżemu dzikich jagód lub ciemnej śliwki. Dojrzałe garbniki dodają struktury niezbędnej do łączenia win z jedzeniem.…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Terre Di Mario Rosso
- 34,90 zł
- Terre Di Mario Rosso - czerwone włoskie wino wytrawne. W ustach wyczuwalne nuty dojrzałych owoców z wyraźną jeżyną i wiśnią. Doskonale sprawdza się do pieczeni, steków wołowych, dziczyzny, oraz do makaronów z mięsem.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Izar de Nekeas
- 139,00 zł
- Izar de Nekeas - czerwone, kontemplacyjne, hiszpańskie wino wytrawne. Idealne do grillowanych steków czy długo dojrzewających serów. Bukiet bogaty i złożony z akcentami dojrzałych ciemnych owoców, tytoniu i czekolady oraz rustykalnym/ziemistym tłem. Smak elegancki i bogaty z nutami dojrzałych czarnych owoców, suszonych śliwek o aksamitnej strukturze z akcentami czekolady, tytoniu i kawy o bardzo długim i doskonałym finiszem.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Zorzal Terroir Unico Malbec
- 49,99 zł
- Zorzal Terroir Unico Malbec (Tupungato Valley) - czerwone, argentyńskie wino wytrawne. Wyprodukowane z flagowego, argentyńskiego szczepu – Malbec, pochodzące z najbardziej znanego i cenionego regionu położonego nad Atlantykiem – Mendoza. Połączenia kulinarne: steki wołowe, jagnięcina, pieczony kurczak. Bukiet bogaty w aromaty ciemnych dojrzałych owoców przypominających jagody, śliwki, wiśnie z nutami kawy, czekolady, lukrecji i ziół.