-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Capotondo Chainti Classico
- 88,00 zł
- Capotondo Chainti Classico - czerwone, wytrawne włoskie wino z Toskanii. Jest to wino powszechnie pijane, doskonale uzupełni dania typu: lasagne, potrawy z grzybami i kiełbasą, pieczone czerwone mięsa. Pasuje do przekąsek typu wędlin i średnio dojrzewających serów. W bukiecie przeważają zapachy dojrzałych czerwonych owoców - jagód, borówek, wiśni i śliwek ze szczyptą nut przyprawowych. Smak dobrze zbudowany, z właściwą dla…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Casa Lupo Valpolicella Ripasso
- 380,00 zł
- Casa Lupo Valpolicella Ripasso - czerwone, wytrawne wino z włoskiego regionu Veneto. Świetnie komponuje się z risotto grzybowym, czerwonym mięsem jak stek z grilla. Doskonałe również z białym mięsem jak duszony królik, czy z średnio dojrzewającymi serami. Posiada bardzo głęboki, czerwony kolor z granatowymi refleksami. Bukiet uwalnia nuty dojrzałych czerwonych owoców takich jak: porzeczka, jagoda, jeżyna z nutami fiołka, śliwka…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Cappucino Pinotage
- 67,00 zł
- Cappucino Pinotage - czerwone, wytrawne wino pochodzące z RPA, z południowej części Afryki. Idealnie łączyć się będzie z mięsami pieczonymi oraz grillowanymi, a także z wędzonymi wędlinami. Ze względu na charakterystyczne dymne akcenty, sprawdzi się każdy rodzaj mięsa czyli: dziczyzna, jagnięcina, drób, wołowina, wieprzowina. Dobrym połączeniem będą dania z curry, z kuchni meksykańskiej, indyjskiej, kubańskiej. Świetnie skomponuje się z potrawami…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Chateau Palmer
- 0,00 zł
- Chateau Palmer - CZERWONE, WYTRAWNE WINO premium Z FRANCUSKIEGO REGIONU BORDEAUX. REKOMENDOWANE DO CZERWONYCH MIĘS, jagnięciny, Foie Gras, potraw z grzybami typu: risotto z borowikami lub truflami, risotto z chorizo. Świetnie skomponuje się również z daniami z ptactwa łownego i drobiem np. kurczak, kaczka, gęś. Jest kupażem szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot o intensywnym rubinowym kolorze. Zapach złożony i…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Alter Ego Palmer
- 774,00 zł
- Alter Ego Palmer - CZERWONE, WYTRAWNE WINO premium Z FRANCUSKIEGO REGIONU BORDEAUX. REKOMENDOWANE DO CZERWONYCH MIĘS, jagnięciny, Foie Gras, potraw z grzybami typu: risotto z borowikami lub truflami, risotto z chorizo. Świetnie skomponuje się również z daniami z ptactwa łownego i drobiem np. kurczak, kaczka, gęś. Jest kupażem szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot o czerwonym błyszczącym kolorze z refleksami…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Millefiori Negroamaro
- 52,00 zł
- Millefiori Negroamaro - czerwone, włoskie wino wytrawne. Świetnie jako aperitif na bazie wędlin i serów. Doskonałe do dobrze przyprawionych pierwszych dań z pieczonym mięsem i dziczyzny. Wzbogaci również dania z grzybami między innymi risotto z grzybami. Dobrze komponuje się z dobrze przyprawioną pizzą. Bukiet intensywny, głównie aromat czerwonych owoców, przypominający maliny i truskawki, z nutami śliwki i przypraw. W smaku…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
TOP Primitivo di Manduria
- 69,00 zł
- TOP Primitivo di Manduria - czerwone, włoskie wino wytrawne. Idealne w połączeniu kulinarnym do dań z grzybami, pieczonych czerwonych mięs, duszonego – ragu, gulaszy, dziczyzny, a także do risotto z grzybami i serów z niebieską pleśnią. Wyczuwalny aromat przypominający konfiturę jężynowo-wiśniową z nutą kokosa i orientalnymi przyprawami. Smak bogaty, gładki, zrównoważony i trwały.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Negroamaro Varietali
- 39,00 zł
- Negroamaro Varietali - czerwone, włoskie wino wytrawne. Świetne do dań dobrze doprawionych, z makaronem, pieczonych mięs, dań z dodatkiem grzybów, wędlin i serów średnio dojrzałych, risotto z warzywami, pizzy. Wyczuwalne wyraźne aromaty dojrzałych czerwonych owoców, konfitury porzeczkowej i malin z nutą śliwki i czarnego pieprzu. Smak pełny, dobrze zbalansowany, świeży z owocowym i pikantnym finiszem.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Passitivo Primitivo Appassimento Magnum
- 99,00 zł
- Passitivo Primitivo Appassimento Magnum - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH. Idealne w połączeniu kulinarnym w daniach na bazie dobrze przyprawionych sosów, daniach z grzybów, czerwonego mięsa, serów i wędlin. Bukiet to głównie przejrzałe aromaty owoców dżemu z czarnych jagód, czarnej wiśni i borówki, wyczuwalne są niuanse rodzynek i wanilii. Smak pełny, o świetnej strukturze, aksamitnych i gładkich garbnikach z…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Passitivo Primitivo Appassimento
- 57,00 zł
- Passitivo Primitivo Appassimento - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH. Idealne w połączeniu kulinarnym w daniach na bazie dobrze przyprawionych sosów, daniach z grzybów, czerwonego mięsa, serów i wędlin. Bukiet to głównie przejrzałe aromaty owoców dżemu z czarnych jagód, czarnej wiśni i borówki, wyczuwalne są niuanse rodzynek i wanilii. Smak pełny, o świetnej strukturze, aksamitnych i gładkich garbnikach z dobrze…
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Passitivo Primitivo Appassimento BIO Organic
- 59,00 zł
- Passitivo Primitivo Appassimento BIO Organic - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH. Idealne w połączeniu kulinarnym w daniach na bazie czerwonych sosów, mięsa i dziczyzny, dobrze przyprawionego risotto, dania z dodatkiem grzybów, dojrzewających serów i wędlin. Bukiet to przede wszystkim dojrzałe wiśnie i czereśnie z nutami pikantnych przypraw, kokosa i czekolady. Smak pełny, zrównoważony, wyczuwalne gładkie taniny, trwały owocowy finisz.
-
- dodaj do zamówienia
- wina czerwone
Villa Marnia Chianti
- 43,00 zł
- Villa Marnia Chianti - czerwone, włoskie wino wytrawne. Idealne w połączeniach kulinarnych typu zupy warzywne, grillowane i pieczone mięsa czerwone, sery typu Pecorino, risotto z grzybami. Posiada aromaty czereśni, dzikich jagód i suszonych śliwek. Smak miękki, gładki, zrównoważony, pełny cudownie miękkich tanin z przyjemnym owocowym finiszem.