• Capotondo Chainti Classico
      dodaj do zamówienia
      • Capotondo Chainti Classico

      • 88,00 
      • Capotondo Chainti Classico - czerwone, wytrawne włoskie wino z Toskanii. Jest to wino powszechnie pijane, doskonale uzupełni dania typu: lasagne, potrawy z grzybami i kiełbasą, pieczone czerwone mięsa. Pasuje do przekąsek typu wędlin i średnio dojrzewających serów. W bukiecie przeważają zapachy dojrzałych czerwonych owoców - jagód, borówek, wiśni i śliwek ze szczyptą nut przyprawowych. Smak dobrze zbudowany, z właściwą dla…
    • Casa Lupo Valpolicella Ripasso
      dodaj do zamówienia
      • Casa Lupo Valpolicella Ripasso

      • 380,00 
      • Casa Lupo Valpolicella Ripasso - czerwone, wytrawne wino z włoskiego regionu Veneto. Świetnie komponuje się z risotto grzybowym, czerwonym mięsem jak stek z grilla. Doskonałe również z białym mięsem jak duszony królik, czy z średnio dojrzewającymi serami. Posiada bardzo głęboki, czerwony kolor z granatowymi refleksami. Bukiet uwalnia nuty dojrzałych czerwonych owoców takich jak: porzeczka, jagoda, jeżyna z nutami fiołka, śliwka…
    • Cappucino Pinotage
      dodaj do zamówienia
      • Cappucino Pinotage

      • 67,00 
      • Cappucino Pinotage - czerwone, wytrawne wino pochodzące z RPA, z południowej części Afryki. Idealnie łączyć się będzie z mięsami pieczonymi oraz grillowanymi, a także z wędzonymi wędlinami. Ze względu na charakterystyczne dymne akcenty, sprawdzi się każdy rodzaj mięsa czyli: dziczyzna, jagnięcina, drób, wołowina, wieprzowina. Dobrym połączeniem będą dania z curry, z kuchni meksykańskiej, indyjskiej, kubańskiej. Świetnie skomponuje się z potrawami…
    • Chateau Palmer
      dodaj do zamówienia
      • Chateau Palmer

      • 0,00 
      • Chateau Palmer - CZERWONE, WYTRAWNE WINO premium Z FRANCUSKIEGO REGIONU BORDEAUX. REKOMENDOWANE DO CZERWONYCH MIĘS, jagnięciny, Foie Gras, potraw z grzybami typu: risotto z borowikami lub truflami, risotto z chorizo. Świetnie skomponuje się również z daniami z ptactwa łownego i drobiem np. kurczak, kaczka, gęś. Jest kupażem szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot o intensywnym rubinowym kolorze. Zapach złożony i…
    • Alter Ego Palmer
      dodaj do zamówienia
      • Alter Ego Palmer

      • 774,00 
      • Alter Ego Palmer - CZERWONE, WYTRAWNE WINO premium Z FRANCUSKIEGO REGIONU BORDEAUX. REKOMENDOWANE DO CZERWONYCH MIĘS, jagnięciny, Foie Gras, potraw z grzybami typu: risotto z borowikami lub truflami, risotto z chorizo. Świetnie skomponuje się również z daniami z ptactwa łownego i drobiem np. kurczak, kaczka, gęś. Jest kupażem szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot o czerwonym błyszczącym kolorze z refleksami…
    • Millefiori Negroamaro
      dodaj do zamówienia
      • Millefiori Negroamaro

      • 52,00 
      • Millefiori Negroamaro - czerwone, włoskie wino wytrawne. Świetnie jako aperitif na bazie wędlin i serów. Doskonałe do dobrze przyprawionych pierwszych dań z pieczonym mięsem i dziczyzny. Wzbogaci również dania z grzybami między innymi risotto z grzybami. Dobrze komponuje się z dobrze przyprawioną pizzą. Bukiet intensywny, głównie aromat czerwonych owoców, przypominający maliny i truskawki, z nutami śliwki i przypraw. W smaku…
    • TOP Primitivo di Manduria
      dodaj do zamówienia
      • TOP Primitivo di Manduria

      • 69,00 
      • TOP Primitivo di Manduria - czerwone, włoskie wino wytrawne. Idealne w połączeniu kulinarnym do dań z grzybami, pieczonych czerwonych mięs, duszonego – ragu, gulaszy, dziczyzny, a także do risotto z grzybami i serów z niebieską pleśnią. Wyczuwalny aromat przypominający konfiturę jężynowo-wiśniową z nutą kokosa i orientalnymi przyprawami. Smak bogaty, gładki, zrównoważony i trwały.
    • Negroamaro Varietali
      dodaj do zamówienia
      • Negroamaro Varietali

      • 39,00 
      • Negroamaro Varietali - czerwone, włoskie wino wytrawne. Świetne do dań dobrze doprawionych, z makaronem, pieczonych mięs, dań z dodatkiem grzybów, wędlin i serów średnio dojrzałych, risotto z warzywami, pizzy. Wyczuwalne wyraźne aromaty dojrzałych czerwonych owoców, konfitury porzeczkowej i malin z nutą śliwki i czarnego pieprzu. Smak pełny, dobrze zbalansowany, świeży z owocowym i pikantnym finiszem.
    • Passitivo Primitivo Appassimento Magnum
      dodaj do zamówienia
      • Passitivo Primitivo Appassimento Magnum

      • 99,00 
      • Passitivo Primitivo Appassimento Magnum - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH. Idealne w połączeniu kulinarnym w daniach na bazie dobrze przyprawionych sosów, daniach z grzybów, czerwonego mięsa, serów i wędlin. Bukiet to głównie przejrzałe aromaty owoców dżemu z czarnych jagód, czarnej wiśni i borówki, wyczuwalne są niuanse rodzynek i wanilii. Smak pełny, o świetnej strukturze, aksamitnych i gładkich garbnikach z…
    • Passitivo Primitivo Appassimento
      dodaj do zamówienia
      • Passitivo Primitivo Appassimento

      • 57,00 
      • Passitivo Primitivo Appassimento - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH. Idealne w połączeniu kulinarnym w daniach na bazie dobrze przyprawionych sosów, daniach z grzybów, czerwonego mięsa, serów i wędlin. Bukiet to głównie przejrzałe aromaty owoców dżemu z czarnych jagód, czarnej wiśni i borówki, wyczuwalne są niuanse rodzynek i wanilii. Smak pełny, o świetnej strukturze, aksamitnych i gładkich garbnikach z dobrze…
    • Passitivo Primitivo Appassimento BIO Organic
      dodaj do zamówienia
      • Passitivo Primitivo Appassimento BIO Organic

      • 59,00 
      • Passitivo Primitivo Appassimento BIO Organic - CZERWONE, WYTRAWNE WINO POCHODZĄCE Z WŁOCH. Idealne w połączeniu kulinarnym w daniach na bazie czerwonych sosów, mięsa i dziczyzny, dobrze przyprawionego risotto, dania z dodatkiem grzybów, dojrzewających serów i wędlin. Bukiet to przede wszystkim dojrzałe wiśnie i czereśnie z nutami pikantnych przypraw, kokosa i czekolady. Smak pełny, zrównoważony, wyczuwalne gładkie taniny, trwały owocowy finisz.
    • Villa Marnia Chianti
      dodaj do zamówienia
      • Villa Marnia Chianti

      • 43,00 
      • Villa Marnia Chianti - czerwone, włoskie wino wytrawne. Idealne w połączeniach kulinarnych typu zupy warzywne, grillowane i pieczone mięsa czerwone, sery typu Pecorino, risotto z grzybami. Posiada aromaty czereśni, dzikich jagód i suszonych śliwek. Smak miękki, gładki, zrównoważony, pełny cudownie miękkich tanin z przyjemnym owocowym finiszem.